TRE Finland | TRE ja oma tanssi -kurssi 1-2.12.2018 Helsinki
16839
page-template-default,page,page-id-16839,page-child,parent-pageid-15595,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

TRE ja oma tanssi -kurssi 1-2.12.2018 Helsinki

TRE ja oma tanssi -kurssi


SISÄLTÖ

“Viikonlopun aikana kehon annetaan tanssia nautintoa ja omaa kehoa rakastava jokaisen oma tanssi.”

TRE ja oma tanssi -kurssilla lähestytään kehoa, liikettä ja tanssia jokaisen yksilöllisistä lähtökohdista käsin.

Päivän aluksi teemme tre-harjoitteen. TRE (tension, stress and trauma release exercise) on nopea ja tehokas menetelmä, joka aktivoi kehon oman palautumismekanismin. Tämä levollisessa kehossa tärinänä ilmenevä primitiivitoiminto rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja haastavien kokemusten jännittämiä lihaksia.

TRE -harjoitteen jälkeen sukellamme erilaisten improvisatoristen tehtävien kautta jokaisen henkilökohtaiseen liikeilmaisuun, vapaaseen tanssiin. Yksinkertaisten ja helposti seurattavien tehtävänantojen kautta löydämme itsestämme uusia liikkumisen mahdollisuuksia. Viikonlopun aikana kehon annetaan tanssia nautintoa ja omaa kehoa rakastava jokaisen oma tanssi. Tavoitteena on yllättyä omasta kehosta ja sen lukemattomista mahdollisuuksista. Ja ylittää huomaamatta rajoja, joita kehollemme tietoisesti ja tiedostamatta asetamme. Kurssi sopii kaikille. Myös ihmisille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta TRE-stressinpurkuliikkeistä tai tanssista.

Lisätietoja www.trefinland.fi

ENNAKKOVAATIMUKSET
Kurssi sopii ihmisille joilla ei ole aikaisempaa kokemusta tanssista. TRE-stressinpurkuliikkeistä on hyvä olla hieman kokemusta esimerkiksi TRE-aloituskurssilta tai -ryhmästä. Kurssi käy TRE-ohjaajakoulutuksessa oleville harjoituspäiviksi.

Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä.
 
AIKA JA PAIKKA
TRE ja oma tanssi -kurssi kestää kaksi päivää:
Lauantai 1.12.2018 klo 9.00-16.00, sali 2
Sunnuntai 2.12.2018 klo 9.00-15.00, sali 2
 
Lauantaina ja sunnuntaina pidämme lounastauon. Tiloissa on keittiö ja Eskusta vastapäätä on ravintola Lämpö.
 
Esitystaiteen keskus ry (Eskus)
Suvilahti, Puhdistamo
Kaasutehtaankatu 1/33
00540 Helsinki
Käyntiosoite:
Suvilahti
Puhdistamo, rakennus nro 6, 2. krs

 
VARUSTUS
Ota mukaasi jumppamatto ja pieni tyyny pään alle. Paikan päällä on myös saatavana jumppamattoja ja villahuopia. Pukeudu väljästi esimerkiksi verkkareihin. Vältä hajusteiden ja tahraavan meikin käyttöä.
 
KOULUTTAJAT
Kurssin ohjaajina toimivat Jyrki Rytilä ja Heidi Naakka.
 
Jyrki Rytilä vastaa Suomessa uusien TRE-ohjaajien kouluttamisesta ja on opettanut menetelmää tuhansille ihmisille eri puolilla maailmaa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hän on TRE® Certification Trainer, DI, klassisen budon opettaja.
 
Heidi Naakka työskentelee tanssijana Helsingin kaupunginteatterissa. Hän valmistui tanssijaksi Tukholman tanssikorkeakoulusta 2002 ja sitä ennen tanssinopettajaksi Turun amk:sta. Hän on opiskellut myös kasvatustieteitä Oulun yliopistossa. Heidi on tanssinut lukuisten tunnettujen suomalaisten ja ulkomaisten koreografien teoksissa viimeisen viidentoista vuoden aikana. ”Minua kiehtoo TRE:ssä kehon oma tahto, tila, jossa minä saan olla vain todistajana. Oli aluksi täysin absurdia, että keho tärisi ja kiemurteli itsekseen ilman sen kummempaa keskittymistä, ilman suorittamista, ilman pakottamista. Tanssijalle tuo kaikki oli ja on kuin kevät tuuli joka puhaltaa, sanan mukaisesti luihin ja ytimiin. Se läpäisee kaiken.” Heidi valmistuu sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi joulukuussa 2016.
 
INVESTOINTI
Kurssin hinta on 200€ (sis. alv 10%) sisältäen koulutuksen ja pientä välipalaa tauoilla. Yksi päivä maksaa 100€ (sis. alv 10%). Kurssi on ilmainen TRE-ohjaajakoulutuksessa oleville. Kurssin voi maksaa paikan päällä käteisellä, kortilla tai laskulla.
 
ILMOITTAUTUMISET ja TIEDUSTELUT
Ilmoittautumiset sähköpostitse Jyrkille (jyrki.rytila(at)me.com). Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (max. 20 henkilöä). Tiedustelut: Jyrki puh. 040 558 6466.