TRE Finland | TRE ja oma tanssi 30.9.-1.10.2017
16839
page-template-default,page,page-id-16839,page-child,parent-pageid-15595,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

TRE ja oma tanssi 30.9.-1.10.2017

TRE ja oma tanssi -kurssi 30.9-1.10.2017

 
SISÄLTÖ

TRE ja oma tanssi -kurssilla lähestytään liikettä ja tanssia jokaisen yksilöllisistä lähtökohdista käsin. Kurssin alussa opit yksinkertaiset ja helposti omaksuttavat TRE-stressinpurkuliikkeet. Käynnistät kehossasi olevan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja haastavien kokemusten jännittämiä lihaksia (www.trefinland.fi).

Tutustumme erilaisten improvisatoristen tehtävien kautta jokaisen henkilökohtaiseen liikeilmaisuun. Yksinkertaisten ja konkreettisten tehtävänantojen kautta pyrimme tekemään uusia kehollisia havaintoja ja löytämään uusia liikkumisen mahdollisuuksia. TRE-harjoitteessa herkistetyn kehon annetaan tanssia nautintoa ja hyvää oloa tuottava oma tanssi. Tavoitteena on yllättyä omasta kehosta, saada uusia miellyttäviä kehollisia kokemuksia ja syventyä liikkumiseen uusista näkökulmista.
 
ENNAKKOVAATIMUKSET
Kurssi sopii ihmisille joilla ei ole aikaisempaa kokemusta TRE-stressinpurkuliikkeistä tai tanssista. Kurssi käy TRE-ohjaajakurssin harjoituspäiviksi.

Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos olet epävarma oman sairautesi suhteen, juttele lääkärisi kanssa ennen aloittamista. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä.
 
AIKA JA PAIKKA
TRE ja oma tanssi -kurssi kestää kaksi päivää:
Lauantai 30.9.2017 klo 9.00-16.00
Sunnuntai 1.10.2017 klo 15.00-19.00
 
lauantaina pidämme lounastauon. Tiloissa on keittiö ja Eskusta vastapäätä on ravintola Lämpö.
 
Esitystaiteen keskus ry (Eskus), sali 2
Suvilahti, Puhdistamo
Kaasutehtaankatu 1/33
00540 Helsinki
Käyntiosoite:
Suvilahti
Puhdistamo, rakennus nro 6, 2. krs

 
VARUSTUS
Ota mukaasi jumppamatto ja pieni tyyny pään alle. Paikan päällä on myös saatavana jumppamattoja ja villahuopia. Pukeudu väljästi esimerkiksi verkkareihin.
 
KOULUTTAJAT
Kurssin ohjaajina toimivat Jyrki Rytilä ja Heidi Naakka
 
Jyrki Rytilä vastaa Suomessa uusien TRE-ohjaajien kouluttamisesta ja on opettanut menetelmää tuhansille ihmisille eri puolilla maailmaa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hän on TRE® Certification Trainer, DI, klassisen budon opettaja.
 
Heidi Naakka työskentelee tanssijana Helsingin kaupunginteatterissa. Hän valmistui tanssijaksi Tukholman tanssikorkeakoulusta 2002 ja sitä ennen tanssinopettajaksi Turun amk:sta. Hän on opiskellut myös kasvatustieteitä Oulun yliopistossa. Heidi on tanssinut lukuisten tunnettujen suomalaisten ja ulkomaisten koreografien teoksissa viimeisen viidentoista vuoden aikana. ”Minua kiehtoo TRE:ssä kehon oma tahto, tila, jossa minä saan olla vain todistajana. Oli aluksi täysin absurdia, että keho tärisi ja kiemurteli itsekseen ilman sen kummempaa keskittymistä, ilman suorittamista, ilman pakottamista. Tanssijalle tuo kaikki oli ja on kuin kevät tuuli joka puhaltaa, sanan mukaisesti luihin ja ytimiin. Se läpäisee kaiken.” Heidi valmistuu sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi joulukuussa 2016.
 
INVESTOINTI
Kurssin hinta on 120€ (sis. alv 10%) sisältäen koulutuksen ja pientä välipalaa tauoilla. Yksi päivä maksaa 60€ (sis. alv 10%). Kurssin voi maksaa paikan päällä käteisellä, kortilla tai laskulla. Kurssin on ilmainen TRE-ohjaajakoulutuksessa oleville.
 
ILMOITTAUTUMISET ja TIEDUSTELUT
Ilmoittautumiset sähköpostitse Jyrkille (jyrki.rytila(at)me.com). Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (max. 20 henkilöä). Tiedustelut: Jyrki puh. 040 558 6466.