TRE-ohjaajakoulutus 24.1.-26.9.2020 Kouvola **muutoksia aikataulussa!**
17918
page-template-default,page,page-id-17918,page-child,parent-pageid-15887,bridge-core-2.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

TRE-ohjaajakoulutus 24.1.-26.9.2020 Kouvola **muutoksia aikataulussa!**

Sertifiointiin johtava TRE-ohjaajakoulutus pidetään 24.1.-26.9.2020 Kouvolassa

Kouvolassa, Kymenlaakson kesäyliopistossa käynnistyi TRE® (Trauma, Tension & Stress Releasing Exercises) -ohjaajakoulutus tammikuussa 2020. Koulutukseen voivat osallistua eri ammattitaustoista tulevat ihmiset. TRE-menetelmää hyödynnetään laaja-alaisesti omaa työnkuvaa rikastuttavana menetelmänä muun muassa työterveyden, fysio- ja psykoterapian, sosiaaliohjauksen, kasvatuksen, työnohjauksen, taiteen ja urheilun parissa. TRE-menetelmä on toiminut myös kysyttynä palveluna usealla hyvinvointiyrittäjällä ja menetelmä on antanut hyvän alun hyvinvointialan yrittäjyyteen tähtäävälle.
Läpikäytyäsi TRE-ohjaajakoulutuksen hyväksytysti voit käyttää nimikettä sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE Provider).

 

Aika ja paikka: 24.1.–26.9.2020, Kouvola. **Huom! muutoksia!**
Harjoituspäivät:

18.9. pe klo 16–20, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kouvola
19.9. la klo 9–15, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kouvola

25.9. pe klo 16–20, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kouvola
26.9. la klo 9–15, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kouvola

 

Moduuli 2:

21.8.–23.8. Kymenlaakson kesäyliopisto, Kouvola
Perjantaina 21.8. klo 16–20, lauantaina 22.8. klo 9–16, sunnuntaina 23.8. klo 9–15

 

 

Kouluttajana kurssilla toimii Jyrki Rytilä. Jyrki on toiminut erilaisissa hyvinvointia tukevissa hankkeissa ja tutkimuksissa useissa eri tehtävissä. Hän työskentelee yrittäjänä, TRE-ohjaajien kouluttajana ja budovalmentajana Suomessa ja muualla maailmassa 40 vuoden kokemuksella. Taustakoulutukseltaan Rytilä on diplomi-insinööri, mutta hänen kiinnostuksensa on kehollisen hyvinvoinnin edistämisessä. Tällä hetkellä hän opiskelee hahmoterapeutiksi GIS – Gestalt Institute of Scandinaviassa.

 

Ilmoittautuminen ja lisätietoa oheisen, Kymenlaakson kesäyliopiston linkin kautta
ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT

 

Lisätietoja: Marjatta Niskanen
Puh: 044 747 8501
Sähköposti: marjatta.niskanen@kymenlaakso.fi

 

Koulutuksen sisällöstä ja soveltuvuudesta itsellesi saat lisätietoa kouluttaja Jyrki Rytilältä: jyrki.rytila@me.com.

 

Kokemuksia TRE-ohjaajakoulutuksesta valmistuneilta TRE-ohjaajilta:

 

🍀 Oulun Mehiläisessä työterveyshoitajana työskentelevän Tiina Gripin kuvaus TRE-ohjaajakoulutuksesta:
“Olen suorittanut TRE-ohjaajakoulutuksen Jyrkin ohjauksessa vuosina 2014-2015 ja ollut tyytyväinen kokemukseen. Jyrki kykenee luomaan rennon, turvallisen ja luottamuksellisen oppimisympäristön. Hän ottaa haltuunsa niin ryhmän kuin sen jäsenetkin ja vie hyvällä tavalla oppimisprosessia eteenpäin. Jyrki kykenee heittäytymän tehtäväänsä luovasti ja intuitiivisesti, ryhmää kuunnellen, kadottamatta kuitenkaan opetuksen punaista lankaa. Teorian määrä on sopiva ja sen esittäminen perusteluineen on selkeää ja havainnollista. Lisäksi Jyrki opastaa halukkaat lisätiedon lähteille. Koen, että Jyrkin kärsivällinen ja kannustava tapa ohjata yksilöllistä oppimisprosessia, lisäsi itseluottamustani ja rohkeuttani ohjaajana. Kursseilta saa vankan pohjan ohjaajana toimimiseen.”

 

🍀 Päivi Maaranen, Kuopion terapiakeskuksessa työskentelevä psykiatrian erikoislääkäri (LT) ja ylemmän erityistason psykoterapeutti:
”Ohjaajakoulutus perehdyttää TRE-menetelmän sekä teoriaan että käytäntöön. Välitehtävät ja lopputyö tukevat omaa perehtymistä teoriaan ja motivoivat lukemaan suositeltua materiaalia. Koulutuksessa tärkeintä on oma harjoitteluprosessi, jota päiväkirjan pitäminen ja harjoittelu(koulutus)päivät tukevat. Koulutus antoi minulle uuden omakohtaisenkin näkökulman kehon puolustusmekanismeihin ja stressin purkamiseen, koulutuksella oli suuri merkitys oman työni ja stressinsietokykyni kannalta. Se on antanut päivittäisen stressinpurkumenetelmän lisäksi kykyä asettua esimerkiksi potilastyössä kehollisesti rauhalliseen ja vapaaseen tilaan, joka sinänsä jo ennaltaehkäisee jännitystä, mutta auttaa myös potilaiden havainnoinnissa ja psykoterapiatyössä. Jyrki on kouluttajana neutraali, turvallinen, kaikkia osallistujia huomioiva ja empaattinen. Hänen osaamisensa ja kokemuksensa on aivan omaa luokkaansa kehon reaktioiden ymmärtämisen suhteen. Interventioiden oppiminen oli käytännönläheistä ja jokainen osallistuja sai kokemusta niiden harjoittelemisessa useaan kertaan. Olen hyvin kiitollinen saamastani ohjauksesta ja siihen muutokseen johdattamisesta, jota koin koulutuksen myötä.”

 

🍀 Kirsi Törmi, TRE kouluttajaharjoittelija, tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti, työnohjaaja ja sosionomi:
”Sain TRE-koulutuksesta enemmän kuin osasin odottaa. Hermoston toimintaan liittyvä teoreettinen tieto oli helppo omaksua elävästi ja käytännönläheisesti esitetyillä luennoilla. Koulutus perustui vahvasti myös omalle TRE-prosessille, jonka saattoi antaa edetä Jyrkin turvallisessa ohjauksessa. TRE on vaikuttanut laaja-alaisesti henkilökohtaiseen hyvinvointiini sekä työhöni tanssija-koreografina ja tanssin tutkijana, samoin kuin harjoittamaani terapeuttiseen työhön.”

 

🍀 Matti Kurronen, Psykoterapiakeskus Vastaamossa työskentelevä psykoterapeutti, työnohjaaja ja psykologi:
”Olen osallistunut Jyrki Rytilän ohjaamille kursseille vuosina 2013-2015. Kurssit ovat olleet hyvin organisoitu ja niistä on hyvin informoitu. Kurssien materiaali on ollut käyttökelpoista ja helposti saatavilla. Materiaalista käy hyvin ilmi TRE:n teoreettinen perusta ja kytkös traumatyöhön, ja se vastaa hyvin ajankohtaisia ajatuksia rakenteellisen trauman kehittymisestä. Jyrki Rytilä on opastanut TRE:n käyttöön ja ohjaamiseen asiantuntevasti ja huolellisesti. Hän on antanut palautetta ohjattaville henkilökohtaisesti huomioiden hyvin näiden kehityksellisen vaiheen. Jyrki Rytilä on osannut arvostaa erilaisia ammattilaisia näitä kannustaen.”

 

🍀 Elsa Lankinen, Teatteri-ilmaisun ohjaaja, ympäristökasvattaja ja yrttineuvoja:
”TRE on tuonut minua lähemmäksi kehoani ja läsnäoloa elämään tässä hetkessä. Ohjaajakoulutus on syväsukellusta oman kehon viisauteen ja toisten ihmisten kohtaamiseen. Kouluttajana Jyrki on inspiroiva. Hän todella osaa asiansa.”

 

🍀 Antti Palokangas, emeritus professori, joogaohjaaja:
”Jyrki Rytilän TRE-ohjaajakoulutus on onnistunut kokonaisuus teoriaa ja harjoittelua. Teoriaosuus on suurelta osin helposti itseopiskeluna omaksuttavassa muodossa. Koulutuksen käytännöllinen osuus on kokonaisuuden kannalta oleellisinta, jotta ohjaaja saa kokemusta kriittisistä osuuksista harjoituksissa.”

 

🍀 Aleksi Lavaste, hahmoterapeutti, näyttelijä ja teatteritaiteen maisteri teatteritaiteen maisteri:
”Opiskelin TRE-ohjaajaksi Jyrkin johdolla syksyllä 2014 ja TREhen tutustuminen oli minulle henkilökohtaisesti mullistava kokemus. Sen positiiviset vaikutukset on nähtävissä sekä työ- että perhe-elämässäni. Jyrkin lämmin läsnäolo ja syvällinen kokemus TRE työskentelystä loivat koulutukseen hyvän ja turvallisen ilmapiirin, jossa oli mahdollista tutkia tuota ihmeellistä tärinäprosessia omassa kehossa ja mielessä.”

 

🍀 Auli Suoranta, fysioterapeutti ja MDT–terapeutti:
”TRE-ohjaajakoulutus on ollut antoisa sekä ammatillisesti että yksityishenkilönä. TRE-stressinpurku soveltuu menetelmänä lähes kaikille ja etenemistahti on yksilöllinen. Koulutukseen sisältyvät teoria- ja harjoitusosiot kertautuvat niin ohjausharjoituksissa kuin henkilökohtaisissa harjoitteissa tullen sitä kautta syvemmin oivalletuiksi, joten ei haitannut vaikka olin tehnyt TRE:tä vasta vähän aikaa ennen koulutuksen alkua. Ohjaajakoulutus on mahtava tilaisuus edetä omalla stressinpurkutaipaleella itseen tutustuen, vaikkei käyttäisikään TRE:tä työssä. Oman prosessin eteneminen näkyy pikku hiljaa kaikilla elämänalueilla vahvempana tuntemuksena itsestä. Jyrki on TRE-ohjaajana suora, luotettava ja vahvasti tilanteet aistiva. Ohjauksessa välittyy hetkessä mukana oleminen ja läheisyys, vaikka ryhmä olisi suurikin. Siksi ryhmässä voi turvallisesti ”antaa palaa” jos siltä tuntuu. Suosittelen Jyrkiä TRE-ohjaajakouluttajaksi. Hänen tapansa opettaa on käytännönläheinen ja keskusteleva, koulutuksessa pääsee itse kokemaan ja tekemään. Teoriatieto on esitetty niin, että se selkiytyy monista eri ammattiryhmistä oleville kurssilaisille. Ohjausta saa tarvittaessa kädestä pitäen ja ilmapiiri on avoin ja hyväksyvä.”
Linkkejä:

 

Kymen sanomat:

 

Maaseudun Tulevaisuus:

 

Me naiset:

 

Iltalehti:

 

 

Radio Suomi: